Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse

Χάνει έως και 6,4%, με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να πλησιάζει τα 10 δισ. δολάρια. Αιτία η καθυστέρηση της δημοσίευσης αποτελεσμάτων, μετά από έρευνα της τελευταίας στιγμής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse

Σε ιστορικό χαμηλό υποχωρούν οι μετοχές του ομίλου Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας ότι καθυστερεί τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης των αποτελεσμάτων της, μετά από έρευνα της τελευταίας στιγμής από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μετοχές χάνουν έως και 6,4% στα 2.504 ελβετικά φράγκα (2.672 δολάρια) στη Ζυρίχη, με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να πλησιάζει τα 10 δισ. δολάρια. Η Credit Suisse έχει χάσει περίπου το 9% της χρηματιστηριακής αξίας της μέχρι στιγμής φέτος.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη επρόκειτο να δημοσιεύσει την έκθεση σήμερα Πέμπτη (το πρωί), αλλά έλαβε μια καθυστερημένη κλήση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το απόγευμα της Τετάρτης. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν τις αναθεωρήσεις που έκανε η Credit Suisse στις καταστάσεις ταμειακών ροών που σχετίζονται με τα οικονομικά έτη 2019 και 2020, καθώς και σχετικούς ελέγχους, ανέφερε η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v