Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιλερουά (ΕΚΤ): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ρίξουμε τον πληθωρισμό

«Το peak είναι κοντά, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός σήμερα στη Γαλλία και στην Ευρώπη», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας.

Βιλερουά (ΕΚΤ): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ρίξουμε τον πληθωρισμό

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία θα πρέπει να φτάσει στην κορύφωσή του το χρονικό διάστημα από τώρα έως τον Ιούνιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον επαναφέρει στον στόχο του 2%.

«Το peak είναι κοντά, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός σήμερα στη Γαλλία και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Βιλερουά στην τηλεόραση France Info την Πέμπτη. «Θα φέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% μέχρι το τέλος του 2024 ή στις αρχές του 2025 -αυτό είναι μια δέσμευση, όχι απλώς μια πρόβλεψη».

Ο ισχυρός πληθωρισμός των τροφίμων θα μπορούσε να διαρκέσει μερικούς μήνες πριν αρχίσει να επιβραδύνεται μέχρι το τέλος του έτους, σημείωσε ο Βιλερουά.

Μιλώντας ξεχωριστά στο CNEWS, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία θα αρχίσει να μειώνεται «από τα μέσα του 2023».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v