Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wunsch (ΕΚΤ): Επιτόκια ακόμη και 4% αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός

Ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου δήλωσε ότι το πόσο πρέπει να αυξηθεί το κόστος δανεισμού «εξαρτάται πολύ από την εξέλιξη του δομικού πληθωρισμού».

Wunsch (ΕΚΤ): Επιτόκια ακόμη και 4% αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Pierre Wunsch, δήλωσε ότι τα στοιχήματα της αγοράς όσον αφορά τα επιτόκια στο 4% μπορεί να αποδειχθούν ακριβή, εάν οι υποκείμενες πιέσεις τιμών παραμείνουν υψηλές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου δήλωσε ότι το πόσο πρέπει να αυξηθεί το κόστος δανεισμού «εξαρτάται πολύ από την εξέλιξη του δομικού πληθωρισμού», αναφερόμενος στον δείκτη της αύξησης των τιμών καταναλωτή που εξαιρεί στοιχεία όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα.

«Αν δεν λάβουμε σαφή μηνύματα ότι ο δομικός πληθωρισμός μειώνεται, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα», είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι «η εξέταση των επιτοκίων ύψους 4% δεν θα αποκλείεται», είπε ο Wunsch. «Αλλά θέλω να επιμείνω, δεν θα κάνω καμία κρίση για το πού θα πρέπει να κινηθούν τα επιτόκια, χωρίς να δω τις εξελίξεις του δομικού πληθωρισμού».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v