Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία μπορεί να ξεμείνει από χρήματα το 2024 προειδοποιεί ο Ντεριπάσκα

Χρειάζεται επενδύσεις από «φιλικές» χώρες για να σπάσει τον έλεγχο των κυρώσεων στην οικονομία, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της United Co, Rusal International, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου εκτός Κίνας.

Η Ρωσία μπορεί να ξεμείνει από χρήματα το 2024 προειδοποιεί ο Ντεριπάσκα

Ο δισεκατομμυριούχος Ολεγκ Ντεριπάσκα είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τα ταμεία της άδεια ήδη το επόμενο έτος και χρειάζεται επενδύσεις από «φιλικές» χώρες για να σπάσει τον έλεγχο των κυρώσεων στην οικονομία.

«Δεν θα υπάρχουν χρήματα ήδη την επόμενη χρονιά», είπε ο Ντεριπάσκα στο Οικονομικό Φόρουμ του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία. «Θα χρειαστούμε ξένους επενδυτές».

Τα κεφάλαια πλέον εξαντλούνται και «γι' αυτό έχουν ήδη αρχίσει να μας ταρακουνούν», δήλωσε ο Ντεριπάσκα, ιδρυτής της United Co, Rusal International, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου εκτός Κίνας.

Τα σχόλια του Ντεριπάσκα είναι από τα πιο ειλικρινή από έναν εξέχοντα επιχειρηματικό ηγέτη, σημειώνει το Bloomberg.

Ο Ντεριπάσκα, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ από το 2018, τέθηκε επίσης υπό ευρωπαϊκές κυρώσεις μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Με μεγάλη φωνή σε θέματα οικονομικής πολιτικής, κάλεσε για ειρήνη τις εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή, αλλά έχει υιοθετήσει μια πιο προσεκτική γραμμή για τον πόλεμο τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v