Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιωματούχος της ΕΕ πετούσε δωρεάν στο Κατάρ ενώ κλεινόταν αεροπορικό ντιλ

Ο Henrik Hololei, ο γενικός διευθυντής του τμήματος Μεταφορών της Κομισιόν, πέταξε δωρεάν με την Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021, σύμφωνα με το Politico.

Αξιωματούχος της ΕΕ πετούσε δωρεάν στο Κατάρ ενώ κλεινόταν αεροπορικό ντιλ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντιμέτωπη με αιτήματα για έρευνα αφού το Politico αποκάλυψε ότι κορυφαίος αξιωματούχος των Μεταφορών έλαβε δωρεάν πτήσεις από την κυβέρνηση του Κατάρ ενώ η ομάδα του διαπραγματευόταν μια σημαντική αεροπορική συμφωνία ζωτικής σημασίας για την αεροπορική εταιρεία του κράτους του Κόλπου.

Οπως μεταδίδει το Politico, ο Henrik Hololei, ο γενικός διευθυντής του τμήματος Μεταφορών της Κομισιόν, πέταξε δωρεάν με την Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021. Έξι από τις δωρεάν πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη σύναψη της συμφωνίας πρόσβασης στην αγορά και τέσσερις από αυτές πληρώθηκαν από την κυβέρνηση του Κατάρ ή έναν όμιλο με συνδέσμους με το Κατάρ.

Οι υποστηρικτές της διαφάνειας ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για τους δεσμούς της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ με το Κατάρ και επέκριναν τους κανόνες δεοντολογίας των Βρυξελλών ως πολύ αδύναμους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v