Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπούλαρντ (Fed): Πάνω από 5% πρέπει να φτάσουν τα επιτόκια

Θα πρέπει να κορυφωθούν στο 5,375%, εκτίμησε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Φρένο των αυξήσεων μόνο αφού φτάσει στο τελικό επιτόκιο.

Μπούλαρντ (Fed): Πάνω από 5% πρέπει να φτάσουν τα επιτόκια

Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Federal Reserve Τζιμ Μπούλαρντ υποστήριξε την Τετάρτη ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών αποδείχθηκε ισχυρότερη σε σύγκριση με αυτό που πίστευαν προηγουμένως η Fed και οι αγορές.

Μιλώντας για το CNBC, σημείωσε ότι η Fed πιθανότατα θα πρέπει να ανεβάσει τα επιτόκια πέρα από το 5%, προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τα επιτόκια θα πρέπει να κορυφωθούν στο 5,375%, εκτίμησε, επιμένοντας ότι η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων μόνο αφού φτάσει στο τελικό επιτόκιο.

Οσον αφορά την αγορά εργασίας, τόνισε ότι οι τελευταίες τεχνολογικές απολύσεις δεν έχουν βλάψει την οικονομία. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed του St. Louis υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και με τους ισχυρούς αριθμούς απασχόλησης. Η αμερικανική οικονομία θα δει μια «μετρίως αργή ανάπτυξη» το 2023, με τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v