Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Από τον Ιούλιο του 2022 έχουμε αυξήσει τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, διαμήνυσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Ο υψηλός πληθωρισμός έχει αντίκτυπο σε κάθε τμήμα της οικονομίας μας και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Από τον Ιούλιο του 2022 έχουμε αυξήσει τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%» σημείωσε η κα. Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Όπως ανέφερε, η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε λιγότερο από ότι αναμενόταν το τέραρτο τρίμηνο του 2022, αλλά επισήμανε ότι η ΕΚΤ αναμένει πώς η οικονομική δραστηριότητα θα παραμείνει αδύναμη βραχυπρόθεσμα. 

Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές της ενέργειας, αλλά οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ισχυρές και ο υποκείμενος πληθωρισμός υψηλός, υπογράμμισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v