Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά $3,75 δισ. για την εξαγορά της Τότεναμ ετοιμάζει Ιρανοαμερικανός

Θα αποτιμούσε το μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου σε περίπου 3 δισ. δολάρια συν περίπου 750 εκατ. χρέους που προστίθενται στα βιβλία του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Προσφορά $3,75 δισ. για την εξαγορά της Τότεναμ ετοιμάζει Ιρανοαμερικανός

Ο Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Jahm Najafi ετοιμάζει μια μεγάλη προσφορά εξαγοράς 3,75 δισ. δολαρίων για την Tottenham Hotspur, την ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League, σύμφωνα με δύο άτομα με άμεση γνώση των σχεδίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Najafi, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της MSP Sports Capital, συνεργάζεται με μια κοινοπραξία επενδυτών για την προσφορά και απέχει εβδομάδες από την επίσημη προσέγγιση του ιδιοκτήτη των Spurs, Joe Lewis, και του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Daniel Levy, σύμφωνα με πηγές.

Η προσφορά του Najafi και της MSP θα αποτιμούσε το μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου σε περίπου 3 δισ. δολάρια συν περίπου 750 εκατ. δολάρια χρέους που προστίθενται στα βιβλία του συλλόγου. Η προσφορά είναι δομημένη έτσι ώστε η MSP και οι εταίροι της να προτείνουν το 70% της τιμής αγοράς, ενώ υποστηρικτές από τον Κόλπο, κυρίως από το Άμπου Ντάμπι, θα συνεισφέρουν το υπόλοιπο 30%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v