Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται η Sturgeon από πρωθυπουργός της Σκωτίας

Ηταν 8 χρόνια στη θέση αυτή. Θα παραμείνει επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας μέχρι να βρεθεί διάδοχος. Πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν συνδέεται με πρόσφατα βραχυπρόθεσμα ζητήματα.

Παραιτείται η Sturgeon από πρωθυπουργός της Σκωτίας

Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά από 8 χρόνια που ήταν στη θέση αυτή.

Σύμφωνα με το Reuters, θα παραμείνει επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας μέχρι να βρεθεί διάδοχος. Πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν συνδέεται με πρόσφατα βραχυπρόθεσμα ζητήματα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Sturgeon, 52 ετών, η οποία είναι επικεφαλής της ημιαυτόνομης κυβέρνησης της Σκωτίας από το 2014, κάλεσε συνέντευξη Τύπου για τις 11 το πρωί στο Εδιμβούργο.

Η απόφαση της Sturgeon να παραιτηθεί έρχεται μετά από μια ασυνήθιστα ταραχώδη περίοδο για εκείνη. Ενώ το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας που ηγείται εξακολουθεί να κυριαρχεί στην πολιτική της χώρας, ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου ώθησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εμποδίσει τη νομοθεσία που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της Σκωτίας για πρώτη φορά.

Η παραίτηση έρχεται επίσης ένα μήνα πριν το κόμμα της ξεκινήσει μια ειδική διάσκεψη για να αποφασίσει πώς θα πιέσει στη συνέχεια το Ηνωμένο Βασίλειο να διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Η Sturgeon έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει τις επόμενες γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της Σκωτίας ένα de facto δημοψήφισμα για την αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v