Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το πολεμικό ναυτικό συγκεντρώνει συντρίμμια από το κινεζικό αερόστατο

Με υποθαλάσσια drones MK 18 "MOD 1" Swordfish και MK 18 "MOD 2" Kingfish εξοπλισμένα με σόναρ αναζητούν τμήματα του μπαλονιού. Βρέθηκαν μεγάλα κομμάτια του κορμού του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

ΗΠΑ: Το πολεμικό ναυτικό συγκεντρώνει συντρίμμια από το κινεζικό αερόστατο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει εντοπίσει «σημαντικά συντρίμμια» από το κινεζικό αερόστατο που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Βόρειας Διοίκησης, που μεταδίδει το Bloomberg.

Τα πληρώματα βρήκαν «όλα τα εξαρτήματα αισθητήρων προτεραιότητας και ηλεκτρονικών τμημάτων καθώς και μεγάλα τμήματα της δομής», ανέφερε η διοίκηση.

«Ο καιρός επέτρεψε τη λειτουργία γερανών στην περιοχή στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Οι δραστηριότητες υποβρύχιου εντοπισμού είναι περιορισμένες και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα συντρίμμια θα εξεταστούν από τεχνικούς του FBI.

Η «ανάκτηση», στη γλώσσα της θαλάσσιας διάσωσης, αναφέρεται στην πραγματική ανύψωση αντικειμένων από τα βάθη. Διαφέρει από τον «εντοπισμό» υποβρύχιων συντριμμιών και τη χαρτογράφησή τους για μετέπειτα διάσωση.

Ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ έκανε αυτή τη διάκριση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πενταγώνου το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού χρησιμοποιούν υποβρύχια drones MK 18 "MOD 1" Swordfish και MK 18 "MOD 2" Kingfish εξοπλισμένα με σόναρ για την παρακολούθηση συντριμμιών μπαλονιών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το Swordfish έχει σχεδιαστεί για αναγνώριση χαμηλής ορατότητας σε ρηχά νερά, ενώ το Kingfish μπορεί να βουτήξει πιο βαθιά.

Συντρίμμια μπαλονιών έπεσαν περίπου 10 χιλιόμετρα από την ακτή.

Από εκείνο το επεισόδιο, αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν καταρρίψει τρία άγνωστα ακόμη αντικείμενα πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με το πιο πρόσφατο να σημειώνεται την Κυριακή πάνω από τη λίμνη Χιούρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v