Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόστισε 1.000 λίρες σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό το Brexit

Η έλλειψη επιχειρηματικών επενδύσεων λόγω της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει φέρει απώλειες 29 δισ. λίρες από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με αξιωματούχο της Τράπεζας της Αγγλίας.

Κόστισε 1.000 λίρες σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό το Brexit

Ενας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η έλλειψη επιχειρηματικών επενδύσεων λόγω Brexit έχει κοστίσει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου 29 δισ. λίρες ή περίπου 1.000 λίρες ανά νοικοκυριό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o Jonathan Haskel, εξωτερικό μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «υπέφερε πολύ περισσότερο» όσον αφορά την παραγωγικότητα λόγω του αντίκτυπου που είχε το Brexit στις επιχειρηματικές επενδύσεις.

«Αν κοιτάξετε την περίοδο έως το 2016, είναι αλήθεια ότι είχαμε μεγαλύτερη επιβράδυνση στην παραγωγικότητα μέχρι το 2016, αλλά είχαμε πολλές επενδύσεις», είπε. «Είχαμε μεγάλη έκρηξη μεταξύ 2012-2016», πρόσθεσε. «Αλλά μετά πέσαμε στον πάτο των χωρών της G-7».

Σημείωσε ότι η «επιβάρυνση στην παραγωγικότητα» από το Brexit είναι επί του παρόντος 1,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή περίπου 29 δισ. λίρες, συνολικά ή 1.000 λίρες ανά νοικοκυριό. Μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης της BοE, η επιβάρυνση θα αυξηθεί στο 2,8% του ΑΕΠ, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v