Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 2 δισ. στην Telecom Italia εξετάζει η Τζ. Μελόνι

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων τα οποία θεωρεί στρατηγικά. Στο επίκεντρο το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας.

Επένδυση 2 δισ. στην Telecom Italia εξετάζει η Τζ. Μελόνι

Η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να επενδύσει έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ στη μονάδα δικτύου της Telecom Italia για να διατηρήσει την εποπτεία επί του περιουσιακού στοιχείου, υποστηρίζει η Sole 24 Ore, χωρίς να διευκρινίσει από πού πήρε τις πληροφορίες.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας θα μπορούσε να επιδιώξει να αγοράσει μερίδιο 20% στο δίκτυο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για το οποίο γίνονται συζητήσεις με στόχο την πώλησή του. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το θέμα και η επένδυση είναι απλώς μια επιλογή, γράφει η Sole 24 Ore.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Italia, Pietro Labriola, επιδιώκει να πουλήσει το δίκτυο για να μειώσει το ακαθάριστο χρέος της εταιρείας άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά συνεχίζονται οι πολύμηνες συζητήσεις σχετικά με τη δομή της συμφωνίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η KKR έκανε μια μη δεσμευτική προσφορά για μερίδιο στο περιουσιακό στοιχείο και η Telecom Italia δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτή σε άλλες προσφορές.

Η ιταλική κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Τζ. Μελόνι δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων τα οποία θεωρεί στρατηγικά, αλλά δεν έχει ακόμη διατυπώσει την τελική της άποψη για τη συμφωνία.

Η Telecom διεξάγει συζητήσεις εδώ και μήνες με την Cassa Depositi e Prestiti SpA - τον οικονομικό βραχίονα της ιταλικής κυβέρνησης - σχετικά με μια πώληση που θα μπορούσε τελικά να συνεπάγεται συγχώνευση του δικτύου με τη μικρότερη ανταγωνιστική Open Fiber SpA. Η Cassa Depositi κατέχει περίπου το 10% της Telecom Italia και ελέγχει τη Open Fiber.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v