Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκά Κράνη: Ο ΟΗΕ δεν στέλνει βοήθεια στις περιοχές των ανταρτών στη Συρία

Καταγγελία της οργάνωσης πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιείται στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν παρέχουν καμία βοήθεια μετά τους σεισμούς, πέραν του τακτικού, προγραμματισμένου ανεφοδιασμού. Η εκδοχή του ΔΟΜ.

Λευκά Κράνη: Ο ΟΗΕ δεν στέλνει βοήθεια στις περιοχές των ανταρτών στη Συρία

Ο επικεφαλής των «Λευκών Κρανών», της οργάνωσης πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιείται στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν παρείχαν την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στις εν λόγω επαρχίες, οι οποίες επλήγησαν σφοδρά από τους σεισμούς της Δευτέρας.

Ο Ράεντ αλ Σάλεχ είπε ότι η περιοχή αυτή δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη από τη Δευτέρα. Εξήγησε ότι τα έξι φορτηγά που πέρασαν στη Συρία την Πέμπτη ήταν ο τακτικός ανεφοδιασμός της περιοχής, που είχε καθυστερήσει. «Τα φορτηγά που μπήκαν χθες είναι το κομβόι που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα αλλά καθυστέρησε λόγω του σεισμού», είπε στους δημοσιογράφους μέσω βιντεοσύνδεσης από το Ιντλίμπ. «Μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει βοήθεια από τον ΟΗΕ στη βορειοδυτική Συρία ως ανταπόκριση στον σεισμό», πρόσθεσε.

Ο Σάλεχ χαρακτήρισε «ολέθρια» τη στάση του ΟΗΕ και είπε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη από τον συριακό λαό για την έλλειψη βοήθειας».

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που είναι επίσης υπηρεσία του ΟΗΕ, ανέφερε ότι 14 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησαν από την τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ και πέρασαν στη Συρία νωρίτερα σήμερα Παρασκευή. Τα φορτηγά, που έχουν προορισμό την πόλη Ιντλίμπ (ελέγχεται από τους αντάρτες), μεταφέρουν θερμάστρες, σκηνές, κουβέρτες και άλλα είδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v