Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rheinmetall: Συζητούμε την πώληση τανκς Panther στην Ουκρανία

Διαπραγματεύσεις για την πώληση των πλέον σύγχρονων αρμάτων μάχης αλλά και τεθωρακισμένων Lynx μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του Κιέβου.

Rheinmetall: Συζητούμε την πώληση τανκς Panther στην Ουκρανία

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall AG βρίσκεται σε συνομιλίες για να προμηθεύσει την Ουκρανία με τα πιο εξελιγμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να αμυνθεί έναντι μελλοντικών απειλών, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Armin Papperger.

«Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για το Lynx και το Panther, που είναι αυτή τη στιγμή τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα και άρματα μάχης», δήλωσε ο Papperger την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ έχει ήδη συνομιλήσει με την κυβέρνηση στο Κίεβο, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η Rheinmetall θα μπορούσε να παραγάγει τα οχήματα από την αρχή, κάτι που σημαίνει ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να διαθέσει τανκς από τα δικά της αποθέματα.

Είναι επίσης έτοιμη να εγκαταστήσει μια μονάδα στην Ουκρανία για τη συναρμολόγηση του Panther μόλις τελειώσει ο πόλεμος, εφόσον η γερμανική κυβέρνηση εκδώσει τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής, είπε ο Papperger.

Το Panther ειδικότερα θα αντιπροσώπευε μια σημαντική αναβάθμιση για τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Rheinmetall λέει ότι το τανκ, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και τελικά προορίζεται να αντικαταστήσει το κύριο άρμα μάχης Leopard 2, «έχει στόχο να "αλλάξει το παιχνίδι" στα πεδία μάχης του μέλλοντος». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v