Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα Ναβάλνι: Οι βίλες των βουλευτών του Πούτιν στην Ευρώπη

Αποκαλούν «Ιούδες» όσους φεύγουν από τη χώρα, αλλά οι ίδιοι διατηρούν περιουσίες εκατομμυρίων σε ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζει για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» η ομάδα που πρόσκειται στον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ερευνα Ναβάλνι: Οι βίλες των βουλευτών του Πούτιν στην Ευρώπη

Η ομάδα του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης -και κρατούμενου στις ρωσικές φυλακές- Αλεξέι Ναβάλνι (φωτ.) έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα που αναφέρεται στα ακίνητα που έχουν στην Ευρώπη μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», τα οποία μάλιστα επικρίνουν όχι μόνο το ΝΑΤΟ, αλλά και τους συμπολίτες τους που έχουν φύγει από τη Ρωσία.

Ο βουλευτής Όλεγκ Μαρόζοφ έχει έπαυλη με την ονομασία «Καλιφόρνια» στο Μαυροβούνιο. Το σπίτι είναι στο όνομα της αδερφής του Όλγκα Νασιμπούλινα. Ο Μαρόζοφ, όπως αναφέρεται στην έρευνα, «προτείνει να βομβαρδιστεί το Κίεβο, να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητα πρόσωπα όσοι Ρώσοι έχουν φύγει από τη χώρα και να απαχθούν και να τους μεταφερθούν διά της βίας στη Ρωσία για να δικαστούν οι δυτικοί πολιτικοί». Επιπλέον, ο εν λόγω βουλευτής υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τη Ρωσία και προβλέπει την πλήρη καταστροφή της οικονομίας του Μαυροβουνίου.

Ο βουλευτής Όλεγκ Ματβέιτσεφ, μέλος της επιτροπής που ερευνά τις παρεμβάσεις ξένων χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, γιόρτασε τον γάμο της κόρης του Λίντια Σλουτσκόφσκι στη Βαρκελώνη, ισχυρίζεται η ομάδα του Ναβάλνι, παρουσιάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από τη γαμήλια τελετή.

Η ίδια η κόρη του ζει στη Γενεύη και εργάζεται σε μια διεθνή οργάνωση που ασχολείται με θέματα ηθικής, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Επίσης, λαμβάνει μισθό από το ίδρυμα Vremya, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ματβέιτσεφ, ενώ επικεφαλής του ιδρύματος είναι η 74χρονη μητέρα του. Η οργάνωση φέρεται να ασχολείται με προεκλογικές εκστρατείες του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», ενώ το 2020 και το 2021 έλαβε 285 εκατ. ρούβλια (3,7 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, ο Ματβέιτσεφ αποκαλεί «Ιούδες» τους Ρώσους που έφυγαν από τη χώρα και «καρκίνωμα του πλανήτη» το ΝΑΤΟ. Ο ίδιος είχε ζητήσει να κατασταλεί η αντιπολίτευση με άρματα μάχης. «Θέλουμε μεγαλώνοντας τα παιδιά μας να μην ακούσουν ποτέ τα επίθετα Γκρεμπέσνικο και Πουγατσόβα» (διάσημοι τραγουδιστές που τάχθηκαν κατά του πολέμου στην Ουκρανία), είχε δηλώσει κάποτε.

Ακόμη ένα πρόσωπο που αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας είναι ο πολιτικός επιστήμονας Κονσταντίν Κοστίν, συντονιστής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του κυβερνώντος κόμματος. Ο Κοστίν κατέχει βίλα και οικόπεδο 20 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα στην Τοσκάνη, γραμμένα στο όνομα της συζύγου του Όλγκα Κόστινα. «Ο Κοστίν απόκτησε την περιουσία του κάνοντας πόλεμο στον Αλεξέι Ναβάλνι. Όταν πριν από μερικά χρόνια παραβιάστηκε η ηλεκτρονική του αλληλογραφία, βρέθηκαν κάποιοι τρελοί λογαριασμοί τους οποίους απέδωσε στην προεδρική διοίκηση και ένα ολόκληρο "σχέδιο πολέμου κατά του Ναβάλνι"», αναφέρεται στην έρευνα της ομάδας του πολιτικού της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο πολιτικός επιστήμονας Κονσταντίν Κοστίν πρότεινε να «φυτέψουν» πράκτορες στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς και να το παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη, ενώ επίσης επινόησε ένα σχέδιο «διατεταγμένων δωρεών», με προσφορές μεγάλων χρηματικών ποσών στον Ναβάλνι και τελικό στόχο να τον παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη.

Η ομάδα του Ναβάλνι εκτιμά την αξία της περιουσίας του Κοστίν σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v