Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανοί στρατιώτες φτάνουν στη Γερμανία για στρατιωτική εκπαίδευση

Θα εκπαιδευτούν στα τεθωρακισμένα Marder, σε βάση του γερμανικού στρατού, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση στα άρματα μάχης Leopard 2.

Ουκρανοί στρατιώτες φτάνουν στη Γερμανία για στρατιωτική εκπαίδευση

Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών πρόκειται να ξεκινήσει εκπαίδευση στη Γερμανία σε τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα που δώρισε το Βερολίνο για να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις, γράφουν οι Financial Times.

Το απόσπασμα έφτασε στην Κολονία την Πέμπτη και σύντομα θα ξεκινήσει εκπαίδευση σε οχήματα Marder, σε βάση εκπαίδευσης του γερμανικού στρατού στο Μίνστερ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε την άφιξή τους.

Η Γερμανία αυτό τον μήνα δεσμεύτηκε να δώσει 40 τεθωρακισμένα Marder στην Ουκρανία, καθώς η Δύση ενίσχυσε την υποστήριξή της στο Κίεβο εν αναμονή εαρινής επίθεσης από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία σχεδιάζουν επίσης να στείλουν παρόμοια οχήματα στο Κίεβο.

Η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος έρχεται λίγες μέρες αφότου το Βερολίνο υποσχέθηκε να στείλει σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο, σε μια σημαντική στροφή για την κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Η εκπαίδευση σε άρματα μάχης Leopard 2 θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v