Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει τη δημοφιλία Μακρόν το σχέδιο για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Μηνιαία δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 34% των ερωτηθέντων ήταν ικανοποιημένο με την απόδοση του Μακρόν, από 36% τον Δεκέμβριο.

Μειώνει τη δημοφιλία Μακρόν το σχέδιο για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Το ποσοστό αποδοχής του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μειώθηκε κατά 2 μονάδες σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν, η οποία παρουσίασε το σχέδιο στις 10 Ιανουαρίου, είδε το ποσοστό αποδοχής της να πέφτει κατά 4 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ifop που έγινε για την Journal du Dimanche.

Η μηνιαία δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 34% των ερωτηθέντων ήταν ικανοποιημένο με την απόδοση του Μακρόν, από 36% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό αποδοχής της Μπόρν μειώθηκε στο 32% από 36%.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την περασμένη Πέμπτη, με επικεφαλής τα εργατικά συνδικάτα που αντιτίθενται στο σχέδιο του Μακρόν για να αυξήσει το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από 62.

Το Ifop ρώτησε 1.963 ενήλικες διαδικτυακά και τηλεφωνικά από τις 12 έως τις 19 Ιανουαρίου. Το περιθώριο σφάλματος είναι μεταξύ 1% και 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v