Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Μπορούν να σταλθούν 100 τανκς στην Ουκρανία

«Έχουμε δεσμεύσει 14 δικά μας άρματα μάχης Leopard και τώρα περιμένουμε Leopard από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία και άρματα μάχης από άλλες χώρες από την ΕΕ», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Πολωνία: Μπορούν να σταλθούν 100 τανκς στην Ουκρανία

Η Πολωνία αναμένει από τους ευρωπαίους συμμάχους της να στείλουν έως και 100 άρματα μάχης για να υποστηρίξουν τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με συμμάχους για πιθανή προμήθεια βαρέων αρμάτων μάχης Leopard γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε ανακοινώσεις θα πρέπει να είναι κοινές.

«Μίλησα με τον Όλαφ πριν από αρκετές εβδομάδες και προσπάθησα να τον ενθαρρύνω να κάνει περισσότερα», είπε ο Morawiecki στο Bloomberg TV στο Νταβός. «Έχουμε δεσμεύσει 14 δικά μας άρματα μάχης Leopard και τώρα περιμένουμε Leopard από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία και άρματα μάχης από άλλες χώρες από την ΕΕ».

Η γερμανική κυβέρνηση είναι σε θέση να ανοίξει το δρόμο ώστε δεκάδες τανκς Leopard να ενισχύσουν την Ουκρανία. Δώδεκα άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυτά τα τανκς στα οπλοστάσια τους, αλλά χρειάζονται την έγκριση του Βερολίνου για να μπορέσουν να τα διαθέσουν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το Σάββατο η πρώτη δυτική χώρα που επιβεβαίωσε ότι θα στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v