Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπόρις Πιστόριους εκλεκτός του Σολτς για υπουργός Αμυνας

Ο 62χρονος είναι βετεράνος σοσιαλδημοκράτης που υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών για το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας από το 2013.

Ο Μπόρις Πιστόριους εκλεκτός του Σολτς για υπουργός Αμυνας

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (φωτ.) σχεδιάζει να προτείνει στον Μπόρις Πιστόριους ως νέο υπουργό Άμυνας της Γερμανίας μετά την παραίτηση της Κριστίν Λάμπρεχτ τη Δευτέρα.

Ο Σολτς αναμένεται να προτείνει τον Πιστόριους αργότερα σήμερα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις και μίλησαν στο Bloomberg.

Ο 62χρονος είναι βετεράνος σοσιαλδημοκράτης που υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών για το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας από το 2013. Ενώ ο Πιστόριους δεν είχε ποτέ θέση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, θεωρείται ρεαλιστής και πολιτικός που κάνει τα πράγματα. Υπηρέτησε στην Bundeswehr, τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, το 1980-81 ως μέρος της υποχρεωτικής στρατιωτικής του θητείας.

Ο Πιστόριους, ο οποίος θα είναι ο πρώτος άνδρας στη συγκεκριμένη θέση μετά από μια δεκαετία, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της άμυνας σε μια κρίσιμη στιγμή. Η Γερμανία - ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο - αναμένεται να άρει τις αντιρρήσεις και να στείλει Leopards στην Ουκρανία εν μέσω ανησυχιών ότι οι μάχες θα μπορούσαν να ενταθούν την άνοιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v