Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα: Βήμα προς το Μπαχμούτ η κατάληψη του Σολεντάρ

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης μετά από μάχες μηνών. Αυξάνει η πίεση στην υπό πολιορκία πόλη Μπαχμούτ.

Μόσχα: Βήμα προς το Μπαχμούτ η κατάληψη του Σολεντάρ

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει πάρει τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Σολεντάρ, μετά από πολύμηνη μάχη, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντικό» βήμα για την επίθεσή της.

Η νίκη θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να κόψουν τις διαδρομές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας στην κοντινή μεγαλύτερη πόλη Μπαχμούτ, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα, η Ουκρανία υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να μάχονται στην περιοχή. 

Οι μάχες γύρω από το Σολεντάρ ήταν μερικές από τις πιο αιματηρές του πολέμου, θυμίζει το BBC. Οι Ουκρανοί μαχητές «προσπαθούσαν γενναία να κρατήσουν την άμυνα», πρόσθεσε, σε ένα δύσκολο στάδιο του πολέμου.

Η σημασία της πόλης για τον ρωσικό στρατό αμφισβητείται από στρατιωτικούς αναλυτές, αλλά η κατάληψή της πιθανότατα θα χαιρετιστεί ως νίκη μετά από μήνες αποτυχιών στον 10μηνο πόλεμο της Ρωσίας. Θεωρείται ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνει η πίεση για τους Ουκρανούς υπερασπιστές του γειτονικού Μπαχμούτ.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα σημειώνει ότι η πτώση της πόλης θα επιτρέψει στη Ρωσία να περικυκλώσει το Μπαχμούτ. Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα δυσκολευτούν να υπερασπιστούν το Μπαχμούτ μετά την πτώση του Σολεντάρ, αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v