Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Μας βομβαρδίζουν Ουκρανοί παραμονή Χριστουγέννων

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το Κίεβο έπληξε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στη διάρκεια της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός που διέταξε ο πρόεδρος Πούτιν. «Οι δυνάμεις της Ρωσίας τηρούν την εκεχειρία».

Ρωσία: Μας βομβαρδίζουν Ουκρανοί παραμονή Χριστουγέννων

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία βομβάρδισε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις σήμερα Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων για τις δύο χώρες, στη διάρκεια της εκεχειρίας 36 ωρών που ανακηρύχθηκε μονομερώς από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις του δέχτηκαν επίθεση σε περιοχές του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, αλλά και ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του τηρούν την κατάπαυση του πυρός.

«Τέσσερα βλήματα όλμου εκτοξεύτηκαν κατά ρωσικών θέσεων από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της πόλης Λιμάν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διαπιστώσει άμεσα αν υπήρξε κάποια ανάπαυλα από τις μάχες. Το Κίεβο, από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις του, σχετικά με την προτεινόμενη από τη Ρωσία εκεχειρία, την οποία η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτήρισαν ως τέχνασμα του Ρώσου προέδρου και σχέδιο που καταστρώθηκε ώστε η Μόσχα να κερδίσει χρόνο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεών της, αλλά και του πολεμικού εξοπλισμού της.

Ο Πούτιν διέταξε την 36ωρη κατάπαυση του πυρός στον 10μηνο πόλεμο με μια αιφνιδιαστική κίνηση που έκανε χθες Πέμπτη, δηλώνοντας ότι η εκεχειρία γίνεται για τον εορτασμό των Ρωσικών Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v