Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 31 μηνών η βρετανική μεταποίηση

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών του Ηνωμένου Βασιλείου S&P Global/Cips, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες αλλαγές στη μεταποιητική δραστηριότητα, υποχώρησε στο 45,3 τον Δεκέμβριο, από 46,5 τον Νοέμβριο.

Σε χαμηλό 31 μηνών η βρετανική μεταποίηση

Η μεταποιητική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου τον Δεκέμβριο συρρικνώθηκε με έναν από τους πιο γρήγορους ρυθμούς από τα μέσα του 2009, καθώς η ζήτηση των πελατών παρέμεινε ανεπαρκής, εν μέσω κρίσης του κόστους ζωής.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών του Ηνωμένου Βασιλείου S&P Global/Cips, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες αλλαγές στη μεταποιητική δραστηριότητα, υποχώρησε σε χαμηλό 31 μηνών, στο 45,3 τον Δεκέμβριο, από 46,5 τον Νοέμβριο.

Η μέτρηση του Δεκεμβρίου, αν και πάνω από την πρόβλεψη για 44,7, ήταν η πέμπτη διαδοχική τιμή κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ανέφερε συρρίκνωση.

Αν εξαιρέσουμε τα χαμηλά που καταγράφηκαν κατά το πρώτο lockdown πανδημίας, η ένδειξη PMI είναι μία από τις πιο αδύναμες των τελευταίων 14 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v