Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκινεί η διαδικασία άρσης ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

Εχουν γίνει τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και η πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια στις 16 Ιανουαρίου με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, διαμηνύει η Μέτσολα.

Εκκινεί η διαδικασία άρσης ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

Κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών έχει κινήσει η πρόεδρος Μέτσολα (φωτ.), μετά από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών (σ.σ. η ανακοίνωση δεν αναφέρει ονόματα, αλλά βελγικά μέσα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τους Αντρέα Κοσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα).

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν γίνει τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και η πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια στην πρώτη δυνατή ευκαιρία, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, το αίτημα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) για πρόταση απόφασης. Στόχος η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου.

«Από την πρώτη στιγμή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία. Οι υπεύθυνοι θα βρουν αυτή τη Βουλή στο πλευρό του νόμου», δήλωσε η Μέτσολα.

Η πρόεδρος Μέτσολα θα παρουσιάσει επίσης τις προθέσεις της για μεταρρυθμίσεις τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των ισχύοντων κανόνων και της βελτίωσης των εσωτερικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v