Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mr Big Short: Οι ΗΠΑ είναι ήδη σε ύφεση

«Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα. Και θα έχουμε άλλη μια εκτίναξη του πληθωρισμού», δήλωσε ο επενδυτής που έγινε διάσημος από τον Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία του 2015, «The Big Short».

Mr Big Short: Οι ΗΠΑ είναι ήδη σε ύφεση

Ο ιδρυτής της Scion Asset Management Μάικλ Μπέρι δήλωσε ότι ενώ ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο peak του, είναι πιθανό να αυξηθεί ξανά ως απάντηση στα κυβερνητικά κίνητρα.

«Οι ΗΠΑ, με κάθε έννοια, είναι σε ύφεση», είπε ο Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε διάσημος από τον Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία του 2015 «The Big Short», στο Twitter αργά την Κυριακή. «Η Fed θα μειώσει (τα επιτόκια) και η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα. Και θα έχουμε ακόμη μία εκτίναξη του πληθωρισμού».

 

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπέρι, ο οποίος ήταν από τους λίγους που είχαν προβλέψει την κρίση του 2008, είχε προειδοποιήσει για μεγαλύτερο πόνο στο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι «δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα». Το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η εταιρεία του πούλησε όλες τις θέσεις της σε μετοχές, πλην μίας εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι κοντά στο τέλος της εκστρατείας κατά του πληθωρισμού, αφότου αύξησε το επιτόκιο αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v