Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις για ανακατάληψη εδαφών

Πάνω από 30 πυραύλους εκτόξευσε η Μόσχα εναντίον πολιτικών στόχων στη Χερσώνα σε ένα 24ωρο. Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από την ερειπωμένη πόλη Μπαχμούτ. Καμία προοπτική για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ουκρανία: Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις για ανακατάληψη εδαφών

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιθέσεις με όλμους και πυροβολικό στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία την Τετάρτη, δήλωσε ο στρατός της Ουκρανίας, ενώ συνεχίζει να πιέζει κατά μήκος των γραμμών του μετώπου στις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ρωσία εκτόξευσε 33 πυραύλους κατά πολιτικών στόχων στη Χερσώνα ολόκληρο το 24ωρο έως τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρωινή έκθεσή του.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται και γύρω από την ερειπωμένη πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική επαρχία του Ντονέτσκ και στα βόρεια της, γύρω από τις πόλεις Σβατορε και Κρεμίνα στην επαρχία Λουχάνσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές άμυνας.

Δεν διαφαίνεται ακόμη προοπτική συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου, που διανύει τον 11ο μήνα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προωθεί σθεναρά ένα ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που προβλέπει ότι η Ρωσία θα σέβεται πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά της, κάτι που η Μόσχα απορρίπτει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Κυριακή ότι είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις, αλλά μόνο με τους δικούς του όρους του, όπου η Ουκρανία θα αποδέχεται την απώλεια τεσσάρων περιοχών- του Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ στα ανατολικά και της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στο νότο. Μαζί, αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v