Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Γκουίντος (ΕΚΤ): Σε πολύ δύσκολη θέση η οικονομία της ευρωζώνης

H ευρωζώνη περνάει μια βραχύβια και ρηχή ύφεση και θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Ντε Γκουίντος (ΕΚΤ): Σε πολύ δύσκολη θέση η οικονομία της ευρωζώνης

H ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με μια «πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» η οποία θα δοκιμάσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος. 

«Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη συμπίπτουν με μια επιβράδυνση της οικονομίας και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της ΕΚΤ.

«Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να επιδείξουν σύνεση και να εστιάσουν στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντε Γκουίντος επανέλαβε ότι το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων θα αποφασίζεται σε κάθε συνεδρίαση και με βάση τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ευρωζώνη περνάει μια βραχύβια και ρηχή ύφεση και θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι το δεύτερο τρίμηνο του 2022. 

Η κατάταση αυτή αναμφίβολα αποτελεί μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους, επισήμανε. «Με μια ύφεση στον ορίζοντα, η έντονη αβεβαιότητα καθιστά πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να κατανέμουν το κεφάλαιό τους» επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v