Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφιαλτικό σενάριο για έως 4,2 εκατ. κρούσματα Covid στην Κίνα

Εταιρεία ερευνών υποστηρίζει ότι σήμερα η αχανής χώρα αντιμετωπίζει ένα εκατομμύριο κρούσματα τη μέρα, αριθμός που μπορεί να φτάσει τα 4,2 εκατ. τον Μάρτιο.

Εφιαλτικό σενάριο για έως 4,2 εκατ. κρούσματα Covid στην Κίνα

Η Κίνα είναι πιθανό να βιώνει 1 εκατομμύριο μολύνσεις Covid και 5.000 θανάτους κάθε μέρα, καθώς αντιμετωπίζει αυτό που αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα της πανδημίας που έχει δει ποτέ ο κόσμος, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που επικαλείται το Bloomberg.

Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη για τη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Αυτό το τρέχον κύμα μπορεί να οδηγήσει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στα 3,7 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Airfinity Ltd., μια εταιρεία ερευνών με έδρα το Λονδίνο που εστιάζει σε προγνωστικές αναλύσεις υγείας και παρακολουθεί την πανδημία από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Πιθανότατα θα ακολουθήσει μια ακόμα μεγάλη αύξηση μολύνσεων που θα ωθήσει στο ρεκόρ των 4,2 εκατομμύρια κρουσμάτων τον Μάρτιο, εκτιμά.

Επίσημα, η Κίνα ανέφερε 2.966 νέα κρούσματα για την Τετάρτη και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν σημειωθεί λιγότεροι από 10 θάνατοι από Covid από τις αρχές Δεκεμβρίου. Αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια σειρά αναφορών ότι τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς και τα κρεματόρια καλούνται να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v