Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν-Ζελένσκι: Ο πόλεμος δεν τελείωσε

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ικανότητα αυτοπροστασίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «θέλουμε δίκαιη ειρήνη». Οι πρώτοι διάλογοι στη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο.

Μπάιντεν-Ζελένσκι: Ο πόλεμος δεν τελείωσε

«Ωραία που σε ξαναβλέπω. Είναι τιμή να είμαι δίπλα σου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν περάσει 300 μέρες αφότου ξεκίνησε η βάναυση επίθεση στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδεχόμενος τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, φορώντας μάλιστα γραβάτα στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Προσπαθεί [ο Πούτιν] να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο», υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενέργεια και η θέρμανση για την εμπόλεμη χώρα. Και επιβεβαίωσε ότι θα συζητήσουν τρόπους ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία. «Οι ΗΠΑ θέλουν μια δίκαιη ειρήνη», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο οβάλ γραφείο δίπλα στον Ζελένσκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ικανότητα αυτοπροστασίας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αντιαεροπορικής άμυνας».

«Ευχαριστώ, είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ», είπε πρώτα απ' όλα ο Ζελένσκι, μιλώντας στα αγγλικά. «Ελέγχουμε την κατάσταση χάρη στην υποστήριξή σας. Εκτιμώ πολύ τη βοήθειά σας. Ο πόλεμος δεν τελείωσε», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες στη συνέχεια πέρασαν στις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v