Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Αδέλφια μας οι Ουκρανοί, άλλοι μάς οδήγησαν σε πόλεμο

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η κοινή μας τραγωδία, είναι αποτέλεσμα όχι των δικών μας πολιτικών αλλά της πολιτικής τρίτων χωρών», υποστήριξε. Αύξηση των στρατευμάτων ζήτησε ο Σοϊγκού.

Πούτιν: Αδέλφια μας οι Ουκρανοί, άλλοι μάς οδήγησαν σε πόλεμο

Θεωρώ ακόμη τους Ουκρανούς ως αδελφούς μας, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάσκεψη με τους επικεφαλής στρατηγούς της Μόσχας. 

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η κοινή μας τραγωδία, είναι αποτέλεσμα όχι των δικών μας πολιτικών αλλά της πολιτικής τρίτων χωρών», υποστήριξε ο Πούτιν. 

 Οι πολεμικές ενέργειες πάντα φέρνουν τραγωδίες και ανθρώπινες απώλειες, αλλά είναι καλύτερο που συμβαίνει αυτό τώρα παρά σε μια μελλοντική στιγμή, είπε. 

Επιχειρήσαμε επί χρόνια να χτίσουμε αδελφικές σχέσεις αλλά τίποτε δεν δούλεψε. Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν ξεκινήσει το πλύσιμο εγκεφάλων στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, με πρώτη την Ουκρανία. 

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας, σημείωσε. 

Τη συνέχιση των ρωσικών «ειδικών επιχειρήσεων» στην Ουκρανία και το 2023 προανήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Ο υπουργός πρότεινε την αύξηση των στρατευμάτων που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις. 

Παράλληλα, ζήτησε να αυξηθεί το ηλικιακό εύρος για την υποχρεωτική ρωσική στρατιωτική θητεία, για να καλύψει Ρώσους πολίτες ηλικίας 21-30 ετών.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία -αν και ο Σοϊγκού και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα πει ότι τέτοιοι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v