Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργίες στη Γαλλία τα Χριστούγεννα: Ποιοι τραβούν χειρόφρενο

Καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται, το κόστος ζωής γίνεται πιο δύσκολο για να ανταπεξέλθει ο κόσμος. Ακυρώνονται ένα στα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας TGV, ενώ πιθανές είναι οι κινητοποιήσεις και στην αεροπορική Air France-KLM.

Απεργίες στη Γαλλία τα Χριστούγεννα: Ποιοι τραβούν χειρόφρενο

Η Γαλλία προετοιμάζεται για Χριστούγεννα με προβλήματα στα ταξίδια, αφού ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας SNCF αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα στα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας TGV λόγω απεργιών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ το απόγευμα της Πέμπτης λόγω απεργίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του SNCF. Περίπου η ίδια κατάσταση αναμένεται στις 24 Δεκεμβρίου και στις 25 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο SNCF.

Δεν αναμένεται διακοπή για τα διεθνή ταξίδια με τα τρένα Thalys και Eurostar κατά τη διάρκεια της περιόδου, εκτός από το Eurostar στις 26 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ο SNCF.

Οι απεργίες είναι μεταξύ πολλών που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους τομείς - ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο - καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και το κόστος ζωής γίνεται πιο δύσκολο για να ανταπεξέλθει ο κόσμος.

Ο γαλλικός αερομεταφορέας Air France-KLM αντιμετωπίζει επίσης πιθανές απεργίες τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν και η αεροπορική εταιρεία έχει δεσμευτεί να μεταφέρει όλους τους πελάτες της στον προορισμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v