Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι: $2 δισ. βοήθεια θα προσφέρει ο Μπάιντεν

Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει κινήσεις για παράδοση πυραυλικής άμυνας Patriot.

Στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι: $2 δισ. βοήθεια θα προσφέρει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αποκαλύψει βοήθεια σχεδόν 2 δισ. δολαρίων και θα ανακοινώσει κινήσεις για την παράδοση πυραυλικής άμυνας Patriot, για να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της αυτόν τον χειμώνα, καθώς ο ηγέτης της Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη για να απευθύνει αυτοπροσώπως ομιλία στο Κογκρέσο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ζελένσκι θα εγκαταλείψει την Ουκρανία για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο και σε ένα κρίσιμο στάδιο του πολέμου. Η χώρα του αντιμετώπισε ένα μπαράζ επιθέσεων ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με στόχο τους αμάχους της Ουκρανίας και ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας σε διακοπές ρεύματος και νερού.

Η ομιλία στο Κογκρέσο δίνει στον Ζελένσκι την ευκαιρία να απευθύνει προσωπικά έκκληση στους Αμερικανούς βουλευτές να συνεχίσουν τη βοήθεια για την Ουκρανία ακόμη και όταν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ήταν πιο δύσπιστοι για την υποστήριξη του Μπάιντεν στη χώρα, πάρουν τον έλεγχο της Βουλής τον Ιανουάριο.

Ο Ζελένσκι ζήτησε πιο προηγμένα οπλικά συστήματα για να αμβλύνουν τις ρωσικές επιθέσεις και πρόσθετη ενεργειακή και οικονομική υποστήριξη, καθώς οι άμαχοι προετοιμάζονται για έναν βαρύ και εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v