Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία Σολτς σχεδίαζαν οι συνωμότες «Πολίτες του Ράιχ»

Διαρροές από την ανακριτική διαδικασία: Όρκος πίστης επί ποινή θανάτου για τα μέλη της οργάνωσης του πρίγκιπα, και διασυνδέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία...

Δολοφονία Σολτς σχεδίαζαν οι συνωμότες «Πολίτες του Ράιχ»

Οι συνωμότες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που συνελήφθησαν στη Γερμανία με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα σχεδίαζαν τη δολοφονία του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, γράφει η εφημερίδα The New York Times επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην πορεία της ανάκρισης.

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν περισσότερες από εκατό συμφωνίες εμπιστευτικότητας […] στις οποίες οι υπογράφοντες έδιναν όρκο να κρατήσουν μυστικά τα σχέδια της ομάδας [των συνωμοτών], που περιλάμβαναν επίθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο, συλλήψεις μελών του, καθώς και τη δολοφονία του καγκελαρίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υπογράψαντες παραβίαζε την εμπιστευτικότητα, τον περίμενε ο θάνατος, ανέφερε μια από τις πηγές της εφημερίδας.

Η εφημερίδα The New York Times επισημαίνει ότι ο επιχειρηματίας πρίγκιπας Ερρίκος 13ος, διάδοχος του Οίκου των Ρόις, τον οποίο αποκαλούν αρχηγό της οργάνωσης και ιθύνοντα νου του σχεδίου εφαρμογής πραξικοπήματος, είχε συναντηθεί τουλάχιστον μια φορά με Ρώσους διπλωμάτες στο γενικό προξενείο στη Γερμανία.

Μια από τις ύποπτες οπαδούς της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» είναι η Ρωσίδα Βιτάλια Μ., η οποία θεωρείται ότι βοηθούσε τους συνωμότες να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v