Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαγόρασε η Microsoft

Δεκαετής συνεργασία που θα περιλαμβάνει δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς όπως και λύσεις cloud. Οι μετοχές του Ομίλου που διαχειρίζεται το βρετανικό χρηματιστήριο καταγράφουν άνοδο 4%.

Μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαγόρασε η Microsoft

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10ετή συνεργασία με το London Stock Exchange Group (LSEG), ενώ πήρε μερίδιο 4% στον Ομιλο που διαχειρίζεται το βρετανικό χρηματιστήριο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η συνεργασία περιλαμβάνει δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς, καθώς και λύσεις υποδομής cloud, σύμφωνα με δήλωση του LSEG. Περιλαμβάνει μια νέα υποδομή δεδομένων για το χρηματιστήριο του Λονδίνου και λύσεις ανάλυσης και μοντελοποίησης με Microsoft Azure, AI και Microsoft Teams.

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι του LSEG προς το να γίνει η κορυφαία επιχείρηση υποδομής και δεδομένων στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές και θα μεταμορφώσει την εμπειρία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο David Schwimmer, Διευθύνων Σύμβουλος του LSEG.

Η Microsoft θα αγοράσει περίπου 4% των μετοχών της βρετανικής εταιρείας από την Κοινοπραξία Blackstone/Thomson Reuters.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το Cloud and AI Group, θα διοριστεί ως μη εκτελεστικός διευθυντής του LSEG.

Οι μετοχές του LSEG καταγράφουν άνοδο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v