Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόσπορος: «Πράσινο» σε 4 δεξαμενόπλοια, «κόκκινο» σε 5

Επιτρέπει τη διέλευση τεσσάρων πλοίων η ναυτιλιακή αρχή της Τουρκίας, ενώ έστειλε πίσω ήδη πέντε τάνκερ που δεν προσκόμισαν τα ασφαλιστικά έγγραφα που ζητά μετά την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου από την G7.

Βόσπορος: «Πράσινο» σε 4 δεξαμενόπλοια, «κόκκινο» σε 5

Η ναυτιλιακή αρχή της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τέσσερα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν περίπου 475.000 τόνους πετρελαίου, μεταξύ αυτών και ένα ρωσικό πλοίο, είχαν παράσχει τα απαραίτητα ασφαλιστικα έγγραφα σύμφωνα με τους κανονισμούς και θα περάσουν τα στενά του Βοσπόρου στις 12 Δεκεμβρίου, μεταδίδει το Reuters.

Το τουρκικό μέτρο, που ισχύει από τις αρχές του μήνα, αφότου τέθηκε σε ισχύ το πλαφόν της G7 στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στη ναυτιλία. Απαιτεί από τα πλοία να προσκομίζουν απόδειξη ασφάλισης που καλύπτει τη διάρκεια της διέλευσής τους μέσω του Στενού του Βοσπόρου ή όταν καταπλέουν σε τουρκικά λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή της, η αρχή είπε επίσης ότι απομάκρυνε πέντε πετρελαιοφόρα από τα χωρικά ύδατα της χώρας μέσω του στενού των Δαρδανελίων, καθώς δεν μπορούσαν να παράσχουν επιστολές που βεβαίωναν ότι ήταν καταλλήλως ασφαλισμένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v