Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ρόλος του συντρόφου της Καϊλή και ο «εγκέφαλος» Παντσέρι

Η οικογένεια του πρώην ευρωβουλευτή ξόδεψε 100.000 ευρώ για διακοπές, γράφουν οι ιταλικές εφημερίδες. Μαζί με τον σύντροφο της κ. Καϊλή ξεκίνησαν από το 2016 τα πάρε δώσε με το Κατάρ. «Μας ντρόπιασαν», είπε ο επίτροπος Τζεντιλόνι.

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο ρόλος του συντρόφου της Καϊλή και ο «εγκέφαλος» Παντσέρι

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς που αποκαλύπτεται από έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές, ενώ η σύζυγός και η κόρη του, οι οποίες τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. Τόσο που η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή. Προς το παρόν, ο συνήγορος υπεράσπισής τους ανακοίνωσε ότι θα απαντήσουν στις κατηγορίες μόνο όταν οι βελγικές αρχές στείλουν στους Ιταλούς δικαστικούς την πλήρη δικογραφία που τους αφορά, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή- «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016- 2018». Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντσέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από πρέσβη του Μαρόκου.

Και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, τέλος, γράφει ότι, βάσει των εγγράφων της έρευνας, «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες που αφορούν πολιτικού είδους παρεμβάσεις σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι χρηματικού αντιτίμου».

Τζεντιλόνι: Ντροπιαστική υπόθεση

Σε βαρυσήμαντη παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai 3, μάλιστα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι είπε πως, «εάν επιβεβαιωθούν τα όσα προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται ουσιαστικά για μια περίπτωση που τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν χρήματα για να κάνουν τα στραβά μάτια στις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο επίτροπος σχολίασε: «Θα ήταν μια ντροπιαστική υπόθεση. Πρόκειται για πολύ σοβαρή ζημία στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν επιβεβαιωθεί ότι κάποιος πήρε χρήματα για να επηρεάσει τη γνώμη, θα πρόκειται για μια από τις πιο δραματικές ιστορίες διαφθοράς των τελευταίων ετών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v