Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις «απεγκλωβισμού» των δεξαμενόπλοιων στα Στενά

Πλησιάζει συμφωνία της Τουρκίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες αναφορικά με την κάλυψη των πλοίων που περνούν τον Βόσπορο μεταφέροντας πετρέλαιο.

Κινήσεις «απεγκλωβισμού» των δεξαμενόπλοιων στα Στενά

Μια διαμάχη που εμποδίζει δεκάδες πετρελαιοφόρα να περάσουν τα ζωτικής σημασίας για τη ναυτιλία, στενά της Τουρκίας μπορεί να πλησιάζει σε λύση καθώς η κυβέρνηση της χώρας διαπραγματεύεται με ασφαλιστές πώς θα αποδεικνύεται ότι τα πλοία έχουν την απαραίτητη κάλυψη για τη διέλευση.

Η κατάσταση έχει ήδη παγιδεύσει εκατομμύρια βαρέλια αργού κυρίως από το Καζακστάν και είναι συνέπεια των κυρώσεων της G-7 στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας οι οποίες δημιούργησαν ανησυχία στην Τουρκία για το ασφαλιστικό καθεστώς των πλοίων, θυμίζει το Bloomberg.

Μετά από μια συζήτηση πολλών ημερών σχετικά με το πώς οι ασφαλιστές μπορούν να παράσχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, οι τουρκικές αρχές έστειλαν ένα δείγμα επιστολής που θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις τους, σύμφωνα με ειδοποίηση τοπικού λιμενικού πράκτορα. Η επιστολή είναι κοντά σε αυτό που έχει ήδη παρουσιάσει ο ασφαλιστικός κλάδος, προσφέροντας ελπίδα ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι κοντά, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ναυτιλίας με γνώση της κατάστασης.

Οι κυρώσεις του G-7 ουσιαστικά εμποδίζουν τα δεξαμενόπλοια να αποκτήσουν τυπική ασφάλιση για ρωσικά φορτία πετρελαίου εκτός εάν η τιμή πώλησης είναι 60 δολάρια το βαρέλι ή λιγότερο. Η Τουρκία ζήτησε πρόσθετες αποδείξεις ότι ένα πλοίο έχει ενεργή ασφάλεια αλλά ο ασφαλιστικός κλάδος δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την αρχική απαίτηση φοβούμενος το τετελεσμένο που δημιουργεί και την ευθύνη που θα μπορούσε να προκύψει εάν οποιαδήποτε πληροφορία ήταν εσφαλμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v