Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς ρεύμα η Μολδαβία μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Διακοπές ρεύματος έχουν φρενάρει τη δημόσια συγκοινωνία στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου ενώ έχουν επίσης αναφερθεί στην Υπερδνειστερία. «Επεσαν» και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Χωρίς ρεύμα η Μολδαβία μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Αρκετές περιοχές της Μολδαβίας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ενεργειακά συστήματα στην Ουκρανία, όπως ενημέρωσε  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντρέι Σπίνου.

Σύμφωνα με πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης, διακοπές ρεύματος έχουν διακόψει τη δημόσια συγκοινωνία στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, και έχουν επίσης αναφερθεί στην Υπερδνειστερία, ένα αυτονομιστικό κράτος της Μολδαβίας. Μετά τις διακοπές ρεύματος, η Moldcell και η Orange, δύο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη Μολδαβία, δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν ήταν επίσης διαθέσιμες.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν εκρήξεις στο Κίεβο και το Λβιβ, ενώ οι εκρήξεις στη νότια πόλη της Οδησσού και της Ζαπορίζια καθώς και στην περιοχή του Μικολάιβ πιθανώς οδήγησαν σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης να ενημερώνουν ότι τρεις μονάδες παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού έκλεισαν επειγόντως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v