Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Χερσαία επιχείρηση στη Συρία την «κατάλληλη στιγμή»

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις ήταν μόνο η αρχή, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Η χώρα μας είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να διασφαλίσει τα νότια σύνορά της», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Χερσαία επιχείρηση στη Συρία την «κατάλληλη στιγμή»

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία ήταν μόνο η αρχή δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει μια επιχείρηση χερσαίων δυνάμεων εκεί την πιο κατάλληλη στιγμή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να διασφαλίσει τα νότια σύνορά της και οι επιχειρήσεις της θα εξασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ, όπου διεξάγει επίσης επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα δικά της προβλήματα στη βόρεια Συρία.

Αψηφώντας τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, η Τουρκία έπληξε την Τρίτη Τρίτη πολλούς στόχους στη Συρία, όπως θυμίζει το ΑΠΕ.

Ο Ερντογάν απειλεί από τον Μάιο ότι θα διατάξει να εξαπολυθεί ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον συριακό βορρά, όμως η έκρηξη βόμβας τη 13η Νοεμβρίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, την ευθύνη για την οποία η κυβέρνησή του επέρριψε στο PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και στις YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ενδέχεται να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Από την Κυριακή «συντρίβουμε τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα και τα drones μας», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες. «Θεού θέλοντος, θα τους εξολοθρεύσουμε σύντομα με τους στρατιώτες μας, με τα κανόνια μας και με τα άρματα μάχης μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v