Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Λευκή απεργία στα τρένα τα Χριστούγεννα

Κινητοποιήσεις διάρκειας 24 ημερών! Οκτώ μέρες απεργία και 16 μέρες αποχή από κάθε υπερωρία απειλούν να καθηλώσουν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα την περίοδο των εορτών.

Βρετανία: Λευκή απεργία στα τρένα τα Χριστούγεννα

Με κύμα απεργιών στα τρένα ενόψει Χριστουγέννων βρίσκεται αντιμέτωπη η Βρετανία, καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τη διαμαρτυρία τους διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και αρνούμενοι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αναφέρει το Bloomberg.

Η εθνική ένωση εργαζομένων στις μεταφορές δήλωσε ότι πάνω από 40.000 μέλη της θα απέχουν από την εργασία τους στις 13, 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 3, 4, 6 και 7 Ιανουαρίου.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν 14 εταιρείες στο σιδηροδρομικό δίκτυο όλης της χώρας, ενώ οι εργαζόμενοι θα αρνηθούν κάθε υπερωρία από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ των δύο 96ωρων απεργιών.

Πρόκειται για λευκή απεργία που μπορεί να επιφέρει εκτεταμένες ακυρώσεις δρομολογίων στην καρδιά των χριστουγεννιάτικων διακοπών. 

Οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, όπως οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες υγείας, ζητούν αυξήσεις μισθών στα επίπεδα του πληθωρισμού, που στη Βρετανία ανήλθε σε 11,1% τον προηγούμενο μήνα. Το προσωπικό των σιδηροδρόμων αντιτίθεται επίσης στα σχέδια ενταντικοποίησης της εργασίας, στον απόηχο της μεταβολής στη ζήτηση μετά την πανδημία.

Οι απεργίες θα προκαλέσουν «τεράστια ζημιά» στον εμπορικό και τον ξενοδοχειακό τομέα στην κρίσιμη περίοδο των εορτών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ένωσης εταιρειών σιδηροδρόμων Rail Delivery Group, που πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε συνομιλίες με θετικό πνεύμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v