Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Κατάρ απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Ανατροπή λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Οι αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Το Κατάρ απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Οι αξιωματούχοι του Κατάρ απαγόρευσαν την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ανατρέποντας δραματικά την απόφαση να επιτραπεί στην Anheuser-Busch InBev NV να πουλάει μπίρα Budweiser.

Αλκοολούχα ποτά θα είναι πλέον διαθέσιμα μόνο στις σουίτες φιλοξενίας στα γήπεδα και σε ειδικά σημεία στην Ντόχα, όπως το Fifa Fan Festival, όπου η μπύρα κοστίζει 12 στερλίνες το ποτήρι, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Στα γήπεδα θα πωλείται κανονικά μπύρα χωρίς αλκόολ.

Το τουρνουά ξεκινά την Κυριακή, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν τον Ισημερινό. Η απόφαση για την απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ εντός των γηπέδων ανατρέπει την προηγούμενη θέση του Κατάρ. Η «Ανώτατη Επιτροπή για την Παράδοση και την Κληρονομιά» είχε υποσχεθεί ότι το αλκοόλ θα είναι διαθέσιμο σε καθορισμένες «ζώνες φιλάθλων» έξω από στάδια και άλλους χώρους φιλοξενίας.

Το τουρνουά έχει ήδη πληγεί από διαμάχες που ξεκινούν από τις επιπλοκές στον προγραμματισμό λόγω της καλοκαιρινής ζέστης του Κατάρ, μέχρι τη διαχείριση των εργαζόμενων μεταναστών. Οι δυσκολίες θα μπορούσαν να αυξηθούν μόλις φτάσουν οι φίλαθλοι και αντιμετωπίσουν τους τοπικούς κανόνες, όπως οι ενδυματολογικοί, που απαιτούν από άνδρες και γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους από τους ώμους μέχρι τα γόνατα σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Η μάρκα Budweiser της Ab InBev είναι η επίσημη μπίρα του τουρνουά, καθώς είναι χορηγός του Παγκόσμιου Κυπέλλου από το 1985.  Ωστόσο, το Κατάρ απαγορεύει τις πωλήσεις αλκοόλ σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια που δεν σχετίζονται με ξενοδοχειακή μονάδα. Με την άδεια του εργοδότη, οι αλλοδαποί κάτοικοι μπορούν επίσης να αγοράσουν μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, μπίρας και κρασιού, για οικιακή κατανάλωση από μια ενιαία αποθήκη της Qatar Airways στα περίχωρα της Ντόχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v