Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Εχουμε αποδείξεις «ρωσικού ίχνους» στον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία

Κοινή έρευνα στο σημείο της έκρηξης αλλά και τις πληροφορίες που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο πύραυλος προέρχεται από την Ουκρανία ζητά το Κίεβο.

Ουκρανία: Εχουμε αποδείξεις «ρωσικού ίχνους» στον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία

Η Ουκρανία θέλει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης στην ανατολική Πολωνία, η οποία σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους πιθανότατα προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος της Ουκρανίας.

Ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ουκρανία επιθυμεί μια κοινή έρευνα με τους εταίρους της για το περιστατικό της Τρίτης και να δει τις πληροφορίες που οδήγησαν στα συμπεράσματα των συμμάχων της.

Το Κίεβο είναι «ανοιχτό σε μια ολοκληρωμένη μελέτη της κατάστασης», έγραψε ο κ. Danilov στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Facebook.

Ο Ντανίλοφ είπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αποδείξεις για "ρωσικό ίχνος" στο περιστατικό και επανέλαβε τα όσα δήλωσε νωρίτερα και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τρομοκρατία με πυραύλους από τη Μόσχα. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που επικαλέστηκε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v