Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της

«Επιμένω στο "μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά". Είναι σημαντική για μένα αυτή η δήλωση», υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη σύνοδο των G-20.

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της

Νέες ευθείες απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας από τον Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά από τη σύνοδο της G20. Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέμεινε στη φράση «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», τονίζοντας ότι για εκείνον είναι πολύ σημαντική αυτή η δήλωση.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος μετά από ερωτήσεις που έγιναν, απάντησε χαρακτηριστικά: «Επιμένω στο "μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά". Είναι σημαντική για μένα αυτή η δήλωση. Πρέπει η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της και τους όρους γειτονίας. Όσο και αν γεμίζουν τα νησιά με όπλα, δεν θα τους ωφελήσει. Αν διαβάσουν το παρελθόν, θα δουν τι έχει συμβεί. Όσα είπα δεν είναι ζήτημα ισχύος, είναι ζήτημα καρδιάς».

Ο Ερντογάν απάντησε και σε ερώτηση για την Κύπρο, μετά την καταδίκη του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός».

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε για τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν ότι του είπε ότι «υπάρχουν μερικές θετικές εξελίξεις στο θέμα των F-16», ενώ έπειτα από τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Μακρόν για αντιαεροπορικά συστήματα, του είπαν ότι «υπάρχουν τεχνικά εμπόδια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v