Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTX: Αινιγματικά tweets από τον Sam Bankman-Fried

Μια σειρά από περίεργα posts δημιούργησαν τις λέξεις «What HAPPENED» τις τελευταίες 24 ώρες στον λογαριασμό του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του FTX.com. Πώς ολοκληρώθηκε το μήνυμά του.

FTX: Αινιγματικά tweets από τον Sam Bankman-Fried

Μπορεί να έχασε την εταιρεία του, τον πλούτο του και την αξιοπιστία του, αλλά ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του FTX.com, Sam Bankman-Fried, δεν λέει να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξη στους New York Times λίγο μετά τις πρώτες δύο αναρτήσεις του, ο Bankman-Fried είπε: «Θα είναι περισσότερες από μία λέξεις. Το φτιάχνω, καθώς προχωρώ». Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε αν «σχεδίαζε μια σειρά από αινιγματικά tweets», απάντησε: «Κάτι τέτοιο».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μια σειρά από αινιγματικά tweets δημιούργησαν τις λέξεις «What HAPPENED» τις τελευταίες 24 ώρες στον λογαριασμό του Bankman-Fried. Το πρώτο tweet, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, έγραφε απλώς «Τι». Ακολούθησε η λέξη «συνέβη» με κεφαλαία γράμματα, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Twitter με έναν χαρακτήρα τη φορά σε λίγο περισσότερες από 24 ώρες.

Και το μήνυμα ολοκληρώθηκε ως εξής: «ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝ ΜΕΡΕΙ».

 

Το μυστηριώδες thread έρχεται λίγες μέρες αφότου η περιουσία του Bankman-Fried, ύψους 16 δισ. δολαρίων, εξαϋλώθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές πλούτου που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Στο απόγειό του, ο 30χρονος είχε περιουσία 26 δισ. δολάρια. Η κατάρρευση του FTX προκαλεί ήδη συγκρίσεις με τη Lehman Brothers, την Enron και το σχήμα Ponzi του Bernie Madoff.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v