Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη πτώση από τον Μάιο για τον τζίρο στο λιανεμπόριο της Κίνας

Τρεις δείκτες δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών τον Οκτώβριο. Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης για επιβράδυνση στο 1%. Πώς κινήθηκε η βιομηχανία.

Πρώτη πτώση από τον Μάιο για τον τζίρο στο λιανεμπόριο της Κίνας

Τρεις δείκτες για την οικονομία της Κίνας δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες τον Οκτώβριο, ενώ σημείωσαν επιβράδυνση από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας σήμερα Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν —ήταν η πρώτη πτώση από τον Μάιο— και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα επιβραδυνθούν στο 1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο και ότι η βιομηχανική παραγωγή θα επιβραδυνθεί επίσης στο 5,2%.

Οι επενδύσεις παγίου ενεργητικού για τους πρώτους 10 μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 5,8%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες για διατήρηση του ίδιου ρυθμού με τον Σεπτέμβριο (5,9% σε ετήσια βάση), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα μειώθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο ετησίως, ενώ στη μεταποίηση επιβραδύνθηκαν ελαφρώς από τον Σεπτέμβριο. Οι επενδύσεις σε υποδομές αυξήθηκαν ήπια, στο 8,7% σε ετήσια βάση.

Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στο 5,5% τον Οκτώβριο. Αμετάβλητο και αυτό των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών, στο 17,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v