Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα πάνω της η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη

Η Ιρλανδία και η Δανία ηγήθηκαν των ετήσιων αυξήσεων, ενισχυμένες κατά 31% και 19%, αντίστοιχα, ενώ από την άλλη πλευρά, η παραγωγή της Εσθονίας και της Λετονίας είχε τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 7,5% και 3,7% αντίστοιχα.

Στα πάνω της η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη

Κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανέφερε η Eurostat στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα. Τα μηνιαία μεγέθη επιβραδύνθηκαν ελαφρώς σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά παρόλα αυτά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 4,9% ενώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημείωσε άλμα κατά 5,7%. Τα διαγράμματα της Eurostat παρουσιάζουν ασταθή αλλά συνεχή ανάπτυξη από το φθινόπωρο του 2021.

Η Ιρλανδία και η Δανία ηγήθηκαν των ετήσιων αυξήσεων ενισχυμένες κατά 31% και 19%, αντίστοιχα, ενώ από την άλλη πλευρά, η παραγωγή της Εσθονίας και της Λετονίας είχε τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 7,5% και 3,7% αντίστοιχα.

Στην ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 3,6% και κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 1,5%, ενώ από την άλλη, η παραγωγή ενδιάμεσων και διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 0,9% έκαστη και της ενέργειας κατά 1,1%. Τα αποτελέσματα της ΕΕ ήταν παρόμοια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v