Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γυναίκα καμικάζι πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Συναγερμός στις τουρκικές αρχές. Τι δήλωσε ο Ερντογάν.

Γυναίκα καμικάζι πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Κυριακής, με την Αγκυρα να κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Mια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι όλοι οι δράστες θα αναγνωριστούν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

 

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ιατρικά συνεργεία. Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη. Όπως μετέδωσε το CNNTurk από την έκρηξη άγνωστης αιτίας που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που εκείνη την στιγμή ήταν γεμάτο κόσμο, τραυματίστηκαν έντεκα άτομα.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από κατάστημα στην πολυσύχναστη οδό Istiklal, πολύ κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Βίντεο και εικόνες από το σημείο δείχνουν ανθρώπους που έκαναν τη βόλτα τους να τρέχουν πανικόβλητοι.

 

 

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό γενικό προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές, γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Επίσης, τονίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και «εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v