Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρεοκοπία FTX: «Καπνός» κεφάλαια πελατών τουλάχιστον $1 δισ.

Μεγάλο ποσό από κεφάλαια που μετέφερε ο Μπάνκμαν Φράιντ από το FTX στην αδελφή εταιρεία Alameda έχει «εξαφανιστεί». Ερευνα της SEC και του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Χρεοκοπία FTX: «Καπνός» κεφάλαια πελατών τουλάχιστον $1 δισ.

Καθώς το FTX του Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ εισέρχεται σε καθεστώς πτώχευσης, το Reuters αναφέρει ότι έχουν εξαφανιστεί 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια πελατών του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τόσο το Reuters όσο και η Wall Street Journal διαπίστωσαν ότι ο Μπάνκμαν Φράιντ, πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, μετέφερε 10 δισ. δολάρια κεφάλαια πελατών από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον oίκο διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, Alameda Research.

Η Alameda, που ιδρύθηκε επίσης από τον Μπάνκμαν Φράιντ, θεωρείται αδελφή εταιρεία με το FTX. Αυτοί οι στενοί σύνδεσμοι βρίσκονται τώρα υπό έρευνα από πολλές ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το FTX χειριζόταν τα κεφάλαια των πελατών του, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Μεγάλο μέρος των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στάλθηκαν στην Alameda «έχει εξαφανιστεί από τότε», σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters.

Το Reuters αποκάλυψε ότι και οι δύο πηγές «κατείχαν ανώτερες θέσεις στο FTX μέχρι αυτή την εβδομάδα» και πρόσθεσε ότι «ενημερώθηκαν για τα οικονομικά της εταιρείας από το ανώτατο προσωπικό».

Μια πηγή υπολόγισε το χάσμα σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο άλλος το έθεσε κάπου μεταξύ 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Reuters επικοινώνησε με τον Μπάνκμαν Φράιντ. Ο πρώην επικεφαλής της FTX έγραψε ότι «διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό» περί μεταφοράς 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ότι «δεν τα μεταφέραμε κρυφά».

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα από το Reuters για τα κεφάλαια που φέρεται να λείπουν, ο Μπάνκμαν Φράιντ έγραψε, «;;;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v