Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ελλάδα-ΗΠΑ-ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Ενόχληση για την αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και βολές κατά Τζο Μπάιντεν που «κρύβει τον Γκιουλέν». Με τους Ρεπουμπλικάνους θα προχωρήσει καλύτερα το θέμα των F-16, δηλώνει.

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ελλάδα-ΗΠΑ-ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες

Τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών περί υπόθαλψης τρομοκρατών επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, το πρωί του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι στηρίζει τις «τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις» μέσω του «στρατοπέδου του Λαυρίου», καθώς και ότι φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη. 

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στρέφοντας τα βέλη του στις ΗΠΑ και στον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «τον Γκιουλέν τον κρύβει ο Μπάιντεν».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρχουν «καλύτερα νέα» για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ η Τουρκία, εκτιμώντας ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα. «Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v