Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Daily Mail: Οι Δυτικοί έδωσαν στον Πούτιν όρους για παράδοση

Ρώσος καθηγητής υποστηρίζει ότι το σχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κρεμλίνο μετά από διαβούλευση Δύσης-Κιέβου. Τι προβλέπει για τα κατακτημένα εδάφη. Το τυράκι στον Πούτιν.

Daily Mail: Οι Δυτικοί έδωσαν στον Πούτιν όρους για παράδοση

Οροι παράδοσης προσφέρθηκαν στον Βλάντιμιρ Πούτιν από τη Δύση, αποκάλυψε σήμερα ένας ειδικός σε θέματα πολιτικής, καθώς τα στρατεύματα της Μόσχας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την Χερσώνα, σε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα.

Οπως γράφει η Daily Mail, o καθηγητής Valery Solovey, που έχει στο παρελθόν διατελέσει στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, είπε ότι οι όροι προβλέπουν να παραδώσει Ρωσία όλα τα εδάφη στην Ουκρανία με εξαίρεση την Κριμαία, η οποία θα γίνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και το καθεστώς της θα ξανασυζητηθεί το 2029.

Σε αντάλλαγμα, ο Πούτιν και ο στενός του κύκλος θα αποφύγουν ποινικές διώξεις για τον πόλεμο και θα τους επιτραπεί να παραμείνουν στην εξουσία, ισχυρίστηκε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πρόταση είχε συζητηθεί μεταξύ του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων του πριν παρουσιαστεί στον στενό κύκλο του Πούτιν - ο οποίος αντέδρασε θετικά στην ιδέα.

Η Ρωσία έχει αναφερθεί στο θέμα της επανέναρξης διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξαν πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον σιωπηρά πιέζει το στο Κίεβο να κάνει το ίδιο. Ο στρατηγός Mark Milley, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μια χειμερινή παύση στις μάχες αποτελεί «ευκαιρία» για συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, πάντως, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v