Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σήμα» για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από αξιωματούχους της Fed

Περιθώρια για πιο αργή αύξηση των επιτοκίων βλέπουν τρεις αξιωματούχοι της Fed μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

«Σήμα» για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από αξιωματούχους της Fed

Υπέρ μιας πιο ήπιας προσέγγισης στην αύξηση των επιτοκίων τάχθηκαν τρεις αξιωματούχοι της Fed την Πέμπτη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τονίζοντας ωστόσο ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει σφιχτή. 

«Ενώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι σύντομα κατάλληλο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα πώς εξελίσσονται οι χρηματοοικονομικές και οικονομικές συνθήκες. Πιστεύω, επίσης ότι ένας πιο αργός ρυθμός δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική» υπογράμμισε η Λόρι Λόγκαν σε συνέδριο στο Χιούστον. 

«Η επιβράδυνση είναι κάτι που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε» τόνισε σε ξεχωριστή εκδήλωση η αξιωματούχος της Fed, Μέρι Ντέιλι. «Η παύση (των αυξήσεων επιτοκίων) δεν είναι στη συζήτηση, στη συζήτηση είναι η επιβράδυνση» σημείωσε. 

«Τους επόμενους μήνες, υπό το φως της σωρευτικής σύσφιξης που έχουμε επιτύχει, αναμένω ότι θα επιβραδύνουμε τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων καθώς θα πλησιάζουμε μια επαρκώς περιοριστική στάση» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Πάτρικ Χάρκερ, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας. «Αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: μια αύξηση 50 μονάδων βάσης θα είναι σημαντική» πρόσθεσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v